Bumerang - Yazarkafe

18 Nisan 2014 Cuma

Sarıklı Çörek





Malzemeler

2 Su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 küçük paket yaş maya
1 çorba kaşığı tozşeker
Bir buçuk paket margarin
Alabildiğince un
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için ;
yumurta sarısı
çörek otu
susam

Yapılışı

Ilık süte , toz şekeri ve mayayı ekleyelim. 45 dakika ile 1 saat arası dinlendirelim. Maya kabarınca hamur yoğurma kabına aktaralım. İçine sıvı yağı ve tuzu ekleyip ; malzemenin alabildiğin kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 12 eşit bezeye ayıralım. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yumuşamış margarini elimizle sürelim. 12 bezeye de aynı işlemi yaptıktan sonra , bezeleri rulo saralım. Ruloyu buzdolabında 3 saat kadar bekletelim. 3 saat sonra ruloyu 1 santimetre aralıklarla keselim. Kesilen ruloları iki ucundan çekiştirip incelterek şerit haline getirelim. Şeritleri parmağımıza dolayarak tekrar rulo yapalım . Fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı , susam ve çörek otu serpelim. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Ilındıktan sonra servis yapabiliriz.

Afiyetle.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder