Bumerang - Yazarkafe

22 Mayıs 2014 Perşembe

Tavuklu Bezelye





Malzemeler

2 orta boy patates
3 Sivri biber
3 orta boy domates
1 kilogram bezelye
2 kuşbaşı doğranmış  Tavuk göğsü
1 büyük boy kuru soğan ( ya da 2 orta boy soğan )
1 tatlı kaşığı biber salçası
8 - 9 dal dereotu
1 kesme şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İsteğe bağlı kaya tuzu

Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayıp , bir tencereye alın . Soğan tam kızarmadan tavukları da ekleyip iyice kavuruyoruz.  Daha sonra domates rendesini ekleyip bir taşım kaynamasını bekliyoruz. Bir tatlı kaşığı biber salçamızı da ekleyip , üzerine şekerimizi ve  bezelyeleri atıyoruz. Şöyle bir harmanlayıp ;yeşil biberleri de ekledikten sonra bezelyeleri su koymadan 3-5 dakika arası kaynatıyoruz. Patatesleri iri küp kesip ekliyoruz. 3 su bardağı kaynamış su , ince kesilmiş dereotunu ve tuzumuzu da ekleyip ; pişirmeye bırakıyoruz.
Afiyetle.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder