Bumerang - Yazarkafe

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Çoban Kavurma

Malzemeler

1 kilogram Dana kuşbaşı
125 gram Pınar tereyağı
2-3 yeşil biber 
1 tane kuru soğan (arpacık olursa 3-4 tane yeterlidir.)
Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su
1 çay kaşığından biraz daha az tuz
6-7 adet tane karabiber

Yapılışı 

Tereyağını tencereye alıyoruz. Eriyip ısınınca etleri , soğanı (bütün olarak) ekliyoruz ve birlikte kavuruyoruz. Daha sonra yeşil biberleri ortadan kırıp ekliyoruz , eti kavurmaya devam ediyoruz. Etin kavrulurken pişmesine özellikle dikkat ediyoruz. Eti kavururken ateşin ilk 10- 15 dakika fazla olması etin suyunu salmasını önler, etin daha leziz ve yumuşak kalmasını sağlar. Daha sonra etlerimizi orta ateşte pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Pişmeye yakın 6 - 7  tane karabiber, tuz , etin üzerini 2 parmak kadar geçecek kaynamış suyunu ekleyip ; tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 8 ile 10 dakika arası pişiriyoruz.

Yukarıda verilen ölçü 5-6 kişiliktir .

Afiyetle.  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder