Bumerang - Yazarkafe

17 Eylül 2014 Çarşamba

Kış Hazırlıkları - Domates Sos




Malzemeler

24 kilogram domates 
2,5 çorba kaşığı tuz
1 kilogram yeşil biber
2 Su bardağı sıvı yağ


Yapılışı

Domatesleri rendeliyoruz , içine sıvı yağı da koyup büyük bir tencerede kaynamak üzere ocağa alıyoruz. Tuzu ekliyoruz , 10 dakikada bir karıştırıyoruz. Domatesler pişmeye yakın , yeşil biberleri 3 - 4 parçaya bölerek içine ekliyoruz. 
Domatesler tencereye koyduğunuz hizanın 1 santimetre kadar altına indiğinde , kışlık sosunuz hazır demektir.
Kavanozlara kaynarken doldurup , ağızlarını sıkıca kapatıyoruz. Ters çevirip soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra buzdolabında saklayabiliriz.

Küçücük bir dip not : 24 kilogram domates sos için , 13-14 tane kavanoz gerekiyor.

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder