Bumerang - Yazarkafe

12 Ağustos 2014 Salı

Peynirli Tepsi Böreği


Malzemeler 

5 Yufka 
300 -350 gram kadar beyaz peynir  ( Yaklaşık 3 - 4 parmak kalınlığında beyaz peynir )
Taze kaşar peynir rendesi ( bir su bardağı kadar ) 
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı çörek otu

Sosu 

1,5 Su bardağı süt
125 gram kadar Pınar tereyağı
3 Yumurta

Yapılışı 

İlk olarak tereyağını eritip biraz kızarmasını sağlıyoruz. Üzerine sütü ve yumurtaları ekleyip çatal yardımı ile iyice çırpıyoruz.
2 tatlı kaşığı sıvı yağ ile , fırın tepsisini yağlayın. 1. kat yufkanın kenarlarını dışarıda bırakarak yufkayı tepsiye yerleştirin. Üzerine , hazırladığınız sostan 2 - 3  çorba kaşığı ile yufkanın arsına serpiştirin. Daha sonra 2. katta yufkayı ortadan ikiye bölün ve tepsiye kenar kısımları zıt olarak yayın . Tekrar üzerine 3 - 4 kaşık sostan yayın. Bir fırça veya eliniz yardımı ile sosu yufka katlarını her yerine yayın. 3. katta ise yine yufkayı ortadan ikiye bölüp yarısının tamamını tepsiye yayın ve o yarım yufkanın üzerine peynirleri her tarafa eşit olacak şekilde yayın. Yufkanın diğer yarısı da bu şekilde tüm tepsiye yayıp ; sos ile ıslatın . 4. ve 5. katlar ise 1. ve 2. katlar gibi yufkaları ortadan ikiye ayırarak ; tepsiye sığacak şekilde yerleştirin . İlk serdiğiniz yufkanın kenarlarının altını ve üstünü de soslayıp üzerine çörek otu serpin ve  200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin . Yukarıdaki miktarlarla belirtilerek yapılan börekten ortalama 25 dilim börek çıkmaktadır. 

Afiyetle . 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder