Bumerang - Yazarkafe

10 Ağustos 2014 Pazar

Kıymalı Patates Yemeği


Malzemeler

1 Büyük Boy Kuru Soğan ,
200 - 250 gram kadar Kıyma
5 Orta Boy Patates ,
3 Orta Boy Domates ,
5 - 6 Dal Maydanoz ,
3 Yeşil Biber ,
Çay Kaşığının Ucu İle Kimyon ,
1 Çay kaşığı Tuz ,
1 Kesme Şeker ,
1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber ,
Çay Kaşığının Ucu İle Karabiber ,
1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
Yarım çay bardağından 2 parmak fazla sıvı yağ
3 Su bardağı Kaynar su

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp , sıvı yağ ile orta boy bir tencerede kavurmaya  başlıyoruz. Bir kaç defa çevirdikten sonra içine kıymayı ve sivri biberleri  ekliyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra , domatesleri rendeleyip , tencereye ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca şekeri ve bir tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra baharatları ve tuzu da ekleyip ; yemeklik olarak doğradığımız patatesleri sosun içine ekliyoruz. Biraz renkleri dönünce , ince ince kıydığımız maydanozları ekleyip ; 3 bardak kaynar suyunu da koyduktan sonra pişirmeye orta ateşte devam edin. Patatesler yumuşayınca tencerenin altını kapatın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder