Bumerang - Yazarkafe

10 Ağustos 2014 Pazar

Makarna Salatası

Malzemeler

Yarım paket haşlanmış Filiz yüksük makarna
1 Küçük boy Tat marka garnitür
1 Küçük boy Tat marka kornişon turşu
8 - 9 Dal ince kıyılmış dereotu
1 Diş dövülmüş sarımsak
1 Orta boy Sek yoğurt
1 Küçük boy Calve mayonez ( 3 - 4 çorba kaşığı )
5 Çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı

Makarna haşlandıktan sonra üzerinden soğuk su gezdirip iyice süzüldükten sonra ; büyükçe bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağı ekleyip , karıştırın. Garnitürlerin üzerinde su gezdirip süzdükten sonra ekleyin. Kornişon turşuları da küçük küçük doğrayıp , karıştırma kabına ekleyin. Yoğurt ,mayonez, dövülmüş sarımsak, ince doğranmış dereotunu ve tuzu servis yapacağınız zaman ekleyin . Çünkü daha sonra yoğurt kesik kesik bir görüntü alıyor .
Afiyetle.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder