Bumerang - Yazarkafe

23 Kasım 2014 Pazar

BÖRÜLCE SALATASI



Malzemeler 

500 gram kuru börülce fasulyesi
3-4 tane kırmızı biber
3-4 tane yeşil biber
1 küçük boy kırmızı lahananın yarısı
1 küçük konserve mısır
10 tane büyük kornişon turşusu
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
2 limon suyu
Nar ekşisi
Sumak 
Sıvıyağ
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber


Yapılışı

Börülceleri bir gece önceden ıslatıp , daha sonra haşlıyoruz. Sıcak iken üzerine yağ ,nar ekşisi ,sumağı lezzeti için ekliyoruz. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp , tuz ile ovup 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra yıkayıp , börülcelerin bulunduğu kaba ekliyoruz. Sırası ile mısır , kornişon , ince ince doğranmış maydanoz , dereotu , kırmızı biber , yeşil biber ve yeşil soğanı da ekliyoruz. Baharat ve tuzu da ekledikten sonra en son limon suyunu ekliyoruz. 
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder