Bumerang - Yazarkafe

1 Ocak 2015 Perşembe

Yassı Kadayıf



Malzemeler

12 Adet yassı kadayıf
2 Su bardağı süt
2 Yumurta
3 Su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

3 Su bardağı su
2 Su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu 
1 ince dilim limon

Yapılışı 

Şerbeti ocağa yassı kadayıflardan önce ocağa koyup kaynatıyoruz. Daha sonra altını kısıp kadayıfları kızartmaya başlıyoruz.Yassı kadayıfları önce süte batırıp çekmesini sağlıyoruz , sonra iyice çırptığımız yumurtaya bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartıyoruz. Her bir yassı kadayıf için bu aşamayı yapıyoruz.
Kızaran kadayıfları hemen şerbetin içine atıyoruz. 2 - 3 dakika şerbeti çekmelerini sağlıyoruz. Ve servis tabağına alıyoruz.
Servis için kadayıfları kaymak , ceviz , fıstık gibi seçeneklerle hazırlayabiliriz.

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder