Bumerang - Yazarkafe

16 Ocak 2015 Cuma

Elmalı Tarçınlı Kek


Malzemeler 

1 Su bardağı süt ( Oda sıcaklığında )
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep
1 tane Dr. Oetker kabartma tozu
1 tane Dr. Oetker vanilin
1 çay kaşığı limon suyu
3 orta boy elma ( Oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı hindistan cevizi ( istenirse ilave edilebilir.)

Yapılışı
3 yumurtayı şeker ile iyice krema kıvamına gelene kadar yüksek devir de mikserle çırpıyoruz. Şekerin iyice eridiğinden emin olduktan sonra sıvıları ekleyip ; bir kaç dakika daha yüksek devirle çırpıyoruz. Daha sonra ayrı bir yerde un, mahlep , kabartma tozu , vanilini karıştırıp ; sıvıların içine yavaş yavaş ekliyoruz.
2 elmayı kabuklarını soyup küp küp kesiyoruz. Tarçın ve toz şeker ile ayrı bir kapta harmanlıyoruz. Karışımın içine bir çorba kaşığı yardımı ile ekleyip , karıştırıyoruz.
Kek kalıbını veya bor camı yağlayıp , karışımı döküyoruz. Üzerine kalan1 elmayı kabuğu ile ince ince dilimleyip ; batırıyoruz. En son istenirse bir çorba kaşığı hindistan cevizini de üzerine serpip 180 derecede 40- 45 dakika kadar fırının kapağını açmadan pişiriyoruz.

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder