Bumerang - Yazarkafe

16 Ocak 2015 Cuma

Kuru Fasulye Yemeği



Malzemeler

Yarım kilogram kuru fasulye
2 orta boy kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 çay kaşığı tuz
5 su bardağı kaynar su

Yapılışı

Kuru fasulyeleri ılık ve tuzlu suda bir gece önceden ıslatın. Fasulyeleri süzüp , beklemeye alıyoruz. Soğanlarımızı geniş bir tencereye yemeklik doğrayıp ; sıvı yağ ve tereyağı ile kavuruyoruz. Daha sonra domates rendesini ekliyoruz. Domates rendesi kaynayınca salçayı ve şekeri ekleyip ; kaynamasını bekliyoruz. Fasulyeleri de ekleyip kapağı 2-3 dakika kadar kapalı olarak kaynatıyoruz. Baharatları , tuzu ve küçük küçük doğradığımız sarımsak ve biberleri de ekleyip ; sıcak suyunu ilave ediyoruz. Mümkünse düdüklü tencerede 60 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder