Bumerang - Yazarkafe

16 Ocak 2015 Cuma

Sebzeli Tavuklu Güveç



Malzemeler

1 Tavuk göğsü ( kuşbaşı doğranmış ) ,
2 Tane orta boy kuru soğan ,
Yarım çay bardağı sıvı yağ ,
1 Çorba kaşığı tereyağı ,
250 - 300 Gram kadar ıspanak ,
3 Tane yeşil biber ,
1 Büyük boy havuç ,
2 Orta boy patates ,
3 Domatesin rendesi ,
8 - 10 Tane kültür mantarı ,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber ,
1,5 çay kaşığı tuz ,
Yarım çay kaşığı karabiber ,

Üzeri için

Rendelenmiş taze Pınar kaşar peyniri


Yapılışı


Soğanları yemeklik doğradıktan sonra , sıvı yağ ve tereyağı ile kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca içine kuşbaşı tavuk etlerini atıyoruz ve iyice kavuruyoruz. Yeşil biberleri ince ince kıyıp içine ekliyoruz. Havuçları küp küp doğrayıp ; ekliyoruz. Ispanak , patates ve mantarları ilave edip ; 10 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak kavuruyoruz. Domates rendesini , tuz , karabiber ve kırmızı biberi de ekleyip ; 2 su bardağı kaynar su ile pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra bir bor cam veya güvece alıyoruz , üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip , 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyetle .






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder