Bumerang - Yazarkafe

13 Ocak 2015 Salı

Pişi


Malzemeler

1 Yumurta
1 Su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1,5 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un


Kızartmak için

2  Su bardağı sıvı yağ
derin bir tencere

Yapılışı

Önce sıvıları karıştırıyoruz. Sonra un, tuz , şeker ve kabartma tozunu ekleyip ; iyice yoğuruyoruz. İster merdane ile ister oklava ile ince bir şekilde açıyoruz. Bir bardak yardımı ile kesip ; kızgın yağda her iki tarafını da kızartıyoruz.
Hamur hiç yağ çekmiyor ve çıtır çıtır oluyor.

Afiyetle.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder